Posted By Jolande Justus Posted On

3 voordelen van een industriële pc

Een industriële pc is een computer die is ontworpen voor gebruik in de industrie, dat wil zeggen de productie van goederen, de fabricage van machines of de verwerking van grondstoffen. Als zodanig hebben ze veel unieke voordelen ten opzichte van de gemiddelde desktop voor consumenten. Bij het ontwerpen voor deze toepassingen is het belangrijk om de computers zo te bouwen dat ze bestand zijn tegen alle omgevingsfactoren en toch alle vereiste functionaliteit bieden. Hier zijn 3 voordelen van een industriële pc.

Duurzaamheid

Van industriële pc’s wordt verwacht dat ze onder zware omstandigheden werken. Of het nu gaat om het voeden van een buitenkiosk die kampt met wind, hitte en kou, of het is op de fabrieksvloer te kampen met stof en trillingen, een industriële pc zal moeten blijven functioneren. In tegenstelling tot broze computerproducten voor consumenten die zijn ontworpen om op een bureau te zitten in een klimaatgecontroleerde omgeving, zijn industriële pc’s vanaf het begin ontworpen met het oog op deze milieuoverwegingen.

Waar een consumenten-pc oververhit zou raken, zou een industriële pc worden gevuld met componenten met een lange temperatuurclassificatie en met een chassis dat intelligent is ontworpen als een koellichaam om de warmte van de interne delen naar de lucht te “afvoeren”.

Betrouwbaarheid

Een industriële pc wordt vaak geïnstalleerd in applicaties waar de bedrijfstijd 24/7 is. Dit is veel meer gebruik dan de gemiddelde consumententoepassing, die ongeveer 5-8 uur per dag in een kantooromgeving is. Om het nog moeilijker te maken, kunnen computers in deze applicaties soms worden geïnstalleerd op locaties die moeilijk toegankelijk zijn voor onderhoud, waardoor betrouwbaarheid veel belangrijker wordt. Om aan deze eisen te voldoen, worden industriële pc’s geconstrueerd met componenten die geschikt zijn voor continu gebruik. SSD’s of andere flash-opslag hebben bijvoorbeeld de voorkeur boven HDD’s, omdat de draaiende schijf in een HDD een potentieel storingspunt is.

Energiebehoeften

Hoewel veel toepassingen en apparatuur specifieke spanningen vereisen, zoals 9V, 12V of 24V, is er een verschil tussen de nominale spanning en wat de machine daadwerkelijk ontvangt. Aangezien veel stroombronnen niet worden gereguleerd, kan een variërende spanning de computer die zich aan de ontvangende kant bevindt, beschadigen. Om dit probleem te bestrijden, hebben veel industriële pc’s een spanningsingang met een groot bereik (zoals 9 ~ 48V) die het apparaat beschermt, zonder te hoeven investeren in duurdere beveiligingscircuits. Daarnaast heeft een industriële pc toegang tot vele andere stroomopties, zoals POE, Wake on Lan en zelfs Power on Ignition voor toepassingen in voertuigen.

Bron: Batenburg.nl